Nick van de Wall (Afrojack) heeft donderdagmiddag in Amsterdam zijn kledinglijn in samenwerking met G-star aan het publiek gepresenteerd.

De dj ziet het zitten om in de toekomst een tweede collectie te presenteren. "De samenwerking met G-star ging zo goed, dat ik graag meer kleding wil gaan ontwerpen", zegt Van de Wall in een interview met NU.nl.  

De gelimiteerde capsulecollectie (een beperkte collectie van niet meer dan een tiental kledingstukken), bestaat uit zes items, waaronder twee t-shirts, een trui, een pet en twee broeken, waarvan één in leer.

Alle items zijn voorzien van de letter A, die verwijzen naar de naam van de muziekproducent en daarnaast naar de A-crotch (het favoriete model broek van de dj, met een laag kruis.)

Striptekenaar

Van de Wall heeft in het verleden een aantal jaar een grafische opleiding gedaan, waardoor hij weet hoe hij moet schetsen. "Toen ik jonger was wilde ik altijd striptekenaar worden. Dingen ontwerpen en creëren ligt dus wel in mijn aard."

De dj is blij dat hij eindelijk Afrojack-kleding aan zijn fans kan aanbieden. "Ik heb nooit aan merchandising gedaan. Ik kon de juiste partner maar niet vinden om dat te doen en nu wel. Het is voor mij dus eigenlijk een combinatie van merchandising en een eigen kledinglijn."

G-star

Het idee voor de collectie is ontstaan toen G-star eerder dit jaar een op maat gemaakte broek voor een optreden van Afrojack ontwierp. 

"Ik werd benaderd door mijn management met de vraag of ik een lijn voor G-star wilde ontwerpen en natuurlijk wilde ik dat", stelt Van der Wall. "Ik krijg hier niet eens voor betaald. Daar doe ik het ook helemaal niet voor. Deze kledinglijn is mijn passie", vervolgt hij.

Voor kritiek vanuit de modewereld, vreest de dj niet. "Tegen alle critici zou ik willen zeggen dat ze sowieso niet moeten zeiken. Ik werk zestien uur per dag en zij zeiken vier uur per dag op internet, je kunt je tijd echt wel beter benutten. Het maakt mij helemaal niet uit of modecritici dit geweldig vinden, of stom vinden. Dit is wie ik ben."

Stijlicoon

Kanye West is altijd een groot stijlicoon van Afrojack geweest. Volgens hem komt de rapper met baanbrekende outfits. "Hij draagt kledingcombinaties die je zelf niet eens kunt verzinnen. Hij loopt tien jaar voorop de mode. Dat hoop ik later ook te kunnen, maar daar moet je wel het platform voor hebben. Als ik nu met een diamanten masker op ga lopen dan denken mensen: what the fuck ben jij aan het doen?"

Zelf ziet de producent zich momenteel niet als stijlicoon. "Misschien als ik bepaalde successen heb behaald wel. Wel zou ik het vet vinden als mensen mij in de toekomst ook met mode kunnen associëren."

Vanaf 10 november is de Afrojack-collectie verkrijgbaar via de website van G-star.