De grootste yogaschool van Nederland opent donderdagochtend 10.00 uur zijn deuren in Amsterdam.

Het gebouw van 'De Nieuwe Yogaschool' heeft een oppervlakte van 700 vierkante meter en bevat drie yogastudio’s.

De bezoekers kunnen naast reguliere yogalessen ook trainingen, workshops en lezingen over onderwerpen als spiritualiteit, muziek, gezondheid en voeding volgen.

De Nieuwe Yogaschool is een initiatief van yogagoeroe Johan Noorloos, die eerder met bekende Nederlanders  als Katja Schuurman, Nadja Hüpscher, Amanda Krabbé, Gerard Spong en Daphne Bunskoek werkte.

Yogalessen

Bunskoek zal als cultureel manager gaan werken binnen het bedrijf. "Ik heb zelf al veel yogalessen van Johan gehad en heb een tijdje Vipassana meditatie (inzichtmeditatie waarbij opmerkzaamheid en ontspanning centraal staat, red) gevolgd", zegt de presentatrice tegen NU.nl.  

"De meeste Yogascholen zijn meer ingericht als sportschool, je gaat naar je les en vervolgens ga je weer weg. Dit is een community waar je niet alleen voor je lessen komt, maar waar je ook gewoon een koffie kan komen drinken, een broodje kan eten of je laptop kan openklappen om te gaan werken", vervolgt ze.

Amsterdam

Het is een bewuste keuze om de yogaschool, die draait om bewustwording en bezinning, midden in de drukte van Amsterdam te plaatsen, "We zitten niet op een bergtop in de Himalaya, we wonen hiér. We hebben onze uitdagingen in dit leven op Hollandse bodem", licht initiatiefnemer Johan Noorloos toe. 

"Ik hoop van harte dat de school voor iedereen een plek wordt, waarin de mogelijk wordt geboden om een betere versie van jezelf te zijn", stelt Noorloos.

Vanaf zaterdag 2 november is de yogaschool geopend voor publiek.