Het voormalige Franse topmodel Inès de la Fressange gaat een capsule collectie ontwerpen voor de Japanse modeketen Uniqlo.

Wat het Franse stijlicoon precies gaat maken voor de winkelketen is nog niet bekend. Wel is inmiddels duidelijk dat de ontwerpen van De la Fressange begin 2014 in de winkel moeten liggen.

De la Fressange, die haar carrière begon als muze van Chanel, is tegenwoordig vooral bekend vanwege haar werkzaamheden als ambassadeur voor het schoenenmerk Roger Vivier.

Ze heeft ook een eigen merk, dat schoenen, brillen, sjaals, sieraden, schrijfgerei en interieuraccessoires verkoopt. Daarnaast is ze nauw betrokken bij de herlancering van modehuis Schiaparelli. 

Herlancering

De samenwerking met Uniqlo zou volgens Women’s Wear Daily de eerste stap zijn in de herlancering van haar eigen prêt-à-porter divisie. De la Fressance, die creatief directeur is van haar eigen merk, heeft onlangs Fleur Demery benoemd als hoofdontwerpster. De collectie voor Uniqlo staat echter volledig los van haar eigen merk. 

Het is voor Uniqlo niet de eerste samenwerking met een bekende naam. De keten creëerde ook collecties met Jil Sander, Laura Ashley en Lulu Guinness.