Cosmeticagigant L'Oréal is bezig met het bestuderen van de micro-organismen in het menselijk lichaam. Het bedrijf wil het onderzoek gebruiken voor het ontwikkelen van cosmetica.

Micro-organismen leven in het lichaam en hebben een grote invloed op de gezondheid en het functioneren van het lichaam. L'Oréal verwacht met de resultaten van de onderzoeken ook middelen tegen huidziekten te kunnen ontwikkelen, zo meldt WWD.com.  

Het Franse cosmeticabedrijf, dat onlangs enkele resultaten presenteerde aan journalisten, werkt nauw samen met wetenschappelijke teams van onder meer het Institut Pasteur in Parijs en de New York University. 

Er wordt bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de rol van micro-organismen op een vette en een gezonde huid. "Micro-organismen zijn een essentiële partner van de huid", zo zegt Sophie Seite, onderzoeker bij La Roche-Posay, een merk van L'Oréal.

Het merk ontdekte onder meer een behandeling tegen bepaalde vormen van eczeem, die de micro-organismen van de aangetaste huid weer in balans brengt, waardoor de klachten afnemen.