Fotograaf Erwin Olaf heeft een campagne gefotografeerd voor Collectie Arnhem, het label van derdejaars modestudenten van ArtEZ Hogeschool voor de kunsten.

De campagne is gemaakt om een T-shirt te promoten dat door de ontwerpers van de opleiding is gemaakt. De jonge ontwerpers spreken zich met het T-shirt uit tegen de beperkte homorechten in Rusland. 

"Tijdens de Olympische Winterspelen in februari zullen alle ogen gericht zijn op Rusland. Wij verwachten dat vrijwel alle aandacht aan de sport besteed zal worden", zegt Diek Pothoven, woordvoerder van het project en tevens het model in de campagne, tegen de Nederlandse editie van Vogue.

"Collectie Arnhem wil er met het ons project voor zorgen dat de homorechtenkwestie niet wordt ondergesneeuwd door de overige (Nederlandse) berichtgeving."

De print op het T-shirt is geïnspireerd door Beat the white with the red wedge, een schilderij van de Russiche kunstenaar El Lissitzky. Het werk van Lissitzky is voor de opdruk door de modestudenten geactualiseerd. Erwin Olaf is een bekend voorvechter van de homo-emancipatie.