De grootste modeveiling van Nederland heeft zaterdag een opbrengst gerealiseerd van zestigduizend euro. Het duurste topstuk, een zwart leren Chanel tas ging voor 1.800 euro onder de hamer.

Veilinghuis Gavelers verwelkomde in Akademie Vogue in Amsterdam honderden modeliefhebbers voor drie sessies met totaal 750 veilingkavels.

De volledige netto opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Joke Veeze Foundation ter ondersteuning en stimulering van getalenteerde modestudenten.
 
"Gavelers kijkt terug op een succesvolle veiling met een hoog verkooppercentage van 87 procent", zegt Eva Kooijmans, general manager van het veilinghuis. "Er was met name veel belangstelling voor de kledingstukken en tassen van bekende modehuizen."
 
De omvangrijke collectie kleding, accessoires en schoenen is afkomstig van Joke Veeze, oud-directrice van Akademie Vogue. Zij overleed in mei van dit jaar op 68-jarige leeftijd. 

Haar man Dick Veeze nam het initiatief voor de veiling en de nieuwe stichting. Akademie Vogue is een particulier instituut voor opleidingen en cursussen op het gebied van styling en vormgeving.