Vlaanderen en Brussel verwachten in de herfstvakantie ruim 670 duizend overnachtingen van toeristen. Daarvan komen er 55 duizend uit Nederland.

Alle bezoekers samen zullen tijdens de herfstvakantie bijna 75 miljoen euro besteden in Vlaanderen en Brussel, zo voorspelt Toerisme Vlaanderen. 

Er worden 670 duizend overnachtingen van toeristen verwacht aan de kust, in de groene regio's en in Brussel, Antwerpen, Mechelen, Leuven, Gent en Brugge (foto).

Belgen die de herfstvakantie in eigen land doorbrengen zijn goed voor 307 duizend overnachtingen. Buitenlandse bezoekers nemen 365 duizend overnachtingen voor hun rekening, ruim 10 procent meer dan in de herfstvakantie van 2012.

Nederland

Bijna een derde van de buitenlandse overnachtingen (net geen honderdduizend) zijn voor rekening van bezoekers uit Frankrijk. Daarna volgen Nederland (55 duizend overnachtingen) en het Verenigd Koninkrijk (vijftigduizend). 

Ook de overnachtingen voor rekening van bezoekers uit Duitsland (34 duizend) liggen deze herfstvakantie opvallend hoger. Dat valt deels te verklaren door het feit dat de herfstvakantie in een aantal regio's in Duitsland dit jaar samenvalt met de herfstvakantie België, zo meldt De Morgen.