De ontwerper Gabriele Colangelo wordt genoemd als mogelijke opvolger van Jil Sander, die het gelijknamige label om nog onbekende redenen heeft verlaten.

Dit schrijft de Britse Vogue vrijdag. Donderdag werd bekend dat Jil Sander het van oorsprong Hamburgse label voor de derde keer verlaat.

Vogue baseert zijn voorspelling tot nu toe op geruchten binnen de mode-industrie, maar gebruikt als argument dat de stijlen van Sander en Colangelo overeenkomen. Colangelo kon het blad vrijdagochtend niet te woord staan. De 37-jarige ontwerper deed ervaring op bij Versace en Cavalli.

Het label Jil Sander werd in 1968 opgericht. Sindsdien keerde de gelijknamige hoofdontwerpster het label drie maal de rug toe. Eind 2012 nam de Belgische ontwerper Raf Simons het van haar over.

Frisse wind

Vogue voorspelt dat Colangelo eenzelfde soort frisse wind door het modehuis kan laten waaien als tijdens Simons' periode het geval was.

Volgens Women's Wear Daily (WWD) zou Sander om persoonlijke redenen zijn vertrokken. Volgens de website vindt haar vertrek plaats op een moment waarop het label belangrijke beslissingen moet nemen ten opzichte van de toekomst.

Volgens experts uit de industrie zou Sander een afkeer hebben ontwikkeld tegen de huidige manier van zaken doen in de modewereld. Ook zou de ontwerpster vaak genoeg hebben getoond een koppige perfectionist te zijn.