De Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld heeft een capsulecollectie ontworpen die geïnspireerd is op zijn kat Choupette.

De collectie is ontworpen voor de feestdagen en bestaat onder andere uit een gebreide muts, een leren tas, handschoenen en Iphone hoesjes.

Kenmerkend voor de ontwerper zijn alle accessoires voorzien van zwart-witte accenten. In het openbaar draagt Lagerfeld altijd een zwart kostuum, een wit, hooggesloten overhemd en een donkere zonnebril.

De items uit de collectie zijn voorzien van kattenoren en snorharen, om de geliefde kat van de modeontwerper te eren. Lagerfeld zei onlangs in een interview graag met Choupette te willen trouwen.

Verliefd

"Ik had nooit gedacht dat ik verliefd zou worden op een kat", aldus de ontwerper. Choupette is inmiddels wereldberoemd en heeft meer dan 33.000 volgers op Twitter.

De Choupette-collectie is vanaf 12 november exclusief verkrijgbaar bij Karl Lagerfeld winkels in onder andere Amsterdam, Parijs, Berlijn, Beijing en Shanghai, zo meldt Women’s Wear Daily.

Ook in de nieuwe winkel in Antwerpen, die op donderdagavond 24 oktober haar deuren opende, is de Choupette- collectie te vinden. De prijzen van de items liggen tussen de 45 en 465 euro.