Burgmeester van New York Michael Bloomberg heeft donderdag 24 oktober uitgeroepen tot 'Giorgio Armani Day'. De Italiaanse modeontwerper is op bezoek in de stad.

Bloomberg wil de ontwerper bedanken voor zijn langdurige relatie met New York, zijn bijdrage aan de lokale economie en de ondersteuning van openbare scholen in de stad.

"Het is vandaag een hele speciale dag voor me", stelt de ontwerper. "Het is een grote eer om deze erkenning te krijgen, die mijn persoonlijke en professionele band met New York bezegelt. Het is een stad die al jarenlang zo veel met me doet."

Donderdagavond zal Armani een groot evenement organiseren bij SuperPier Hudson River Park’s, beter bekend als Pier 63. De avond gaat van start met de tentoonstelling 'Eccentrico', waar Armani voor de New Yorkse editie verschillende kledingstukken en accessoires presenteert. Op vrijdag is de tentoonstelling ook voor de reguliere gasten te bezoeken.

Catwalkshow

Op donderdagavond zal de ontwerper een show geven waarbij meer dan honderd verschillende creaties van de Giorgio Armani privé-collecties sinds 2005 worden getoond. Grote namen in de modellenwereld als Lindsey Wixson, Liya Kebede , Christina Kruse en Frankie Rayder werken mee aan de catwalkshow.

Na de show kunnen de gasten zich begeven in een pop-up privéclub, die speciaal voor het evenement is gemaakt. Het kostte het bedrijf twaalf dagen om de aangepaste locatie te bouwen, meldt Women’s Wear Daily. Armani houdt nog geheim welke beroemdheden aanwezig zullen zijn.

Armani bracht in 2009 voor het laatst een bezoek aan de Big Apple, voor de opening van een winkel. De ontwerper verblijft tot vrijdag in de stad.