Iris van Herpen krijgt Dutch Design Award

De jonge modeontwerpster Iris van Herpen is zaterdagavond de grote winnaar geworden van de Dutch Design Awards. De 29-jarige Nederlandse werd uitgekozen als de beste uit alle categorieën.

Van Herpen kreeg de Dutch Design Award voor haar collectie Voltage, kleding gemaakt met een 3D-printer. De jury was onder de indruk van haar interdisciplinaire benadering en prijst haar streven naar samenwerking.

''Van Herpen geeft met Voltage een doorkijk naar de toekomst van mode. Met haar ontwerpen laat ze als geen ander zien wat er op dit moment in Nederland gebeurt.’’

Andere Design Awards werden gewonnen door bijvoorbeeld Museum de Fundatie in Zwolle voor het ontwerp van de uitbreiding boven het oudere gebouw. Het Rijkmuseum won de prijs voor de nieuwe website.

Tentoonstelling

De Dutch Design Awards worden jaarlijks uitgereikt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Alle genomineerden zijn te zien in een tentoonstelling. Met meer dan 200.000 bezoekers is de Dutch Design Week het grootste designevenement in Noord-Europa. De twaalfde editie begon vrijdag.

Tip de redactie