Beekse Bergen beste dierenpark van Nederland

Safaripark De Beekse Bergen is volgens het Nederlands publiek het beste dierenpark van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkste verkiezing van beoordelingssite Zoover. 

Het Limburgse GaiaZoo in Kerkrade en Vogelpark Avifauna staan dit jaar op de tweede en derde plaats. Diergaarde Blijdorp, de winnaar van 2012, werd vierde en de Apenheul eindigde op de vijfde plaats.

Met een gemiddelde waardering van een 8.7 over afgelopen jaar is de bezoekerstevredenheid bij de Beekse Bergen dit jaar het hoogst. Afgelopen jaar werd het park nog derde en in 2011 vierde.

Bezoekers zijn vooral enthousiast over de vrijheid van de dieren in het safaripark. Ook de afstand tot de dieren wordt als positief ervaren, evenals de verschillende manieren waarop de dieren te bekijken zijn, zoals vanuit de eigen auto, een bus en een boot. 

Beleving

Parkmanager Sjors van den Boogaart is blij met de uitverkiezing: "We zijn continu bezig met het aanbrengen van verbeteringen in ons safaripark. Onze gasten worden volledig ondergedompeld in een Afrikaanse beleving. Het voelt dan ook als een beloning dat we daarvoor nu deze Zoover-award ontvangen."

Lees meer over:
Tip de redactie