Bh van 10 miljoen dollar bij show Victoria's Secret

Model Candice Swanepoel draagt dit jaar tijdens de Victoria's Secret show de Royal Fantasy bh ter waarde van 10 miljoen dollar.

De beroemde bh is ieder jaar het middelpunt van de Vicotoria's Secret catwalk en wordt altijd gedragen door een van de beroemdste Angels van het lingeriemerk.

Het bovenstuk is ontworpen door juwelier Mouawad en is versierd met meer dan 4200 kostbare edelstenen uit heel de wereld, waaronder robijnen, diamanten en gele saffieren.

De 18-karaats gouden bh bevat daarnaast een peervormige 52-karaats robijn in het midden. De bh wordt gedragen met een bijpassende riem.

Spannend

"Ze moesten een mal maken van mijn lichaam, dat was heel spannend", zegt het 24-jarige model tegen het Amerikaanse blad People.

"Daarna vroeg ik me af hoe het eruit zou zien: hoe zouden ze de bh maken en hoe zou hij staan? Het resultaat is nog beter dan in mijn fantasie", stelt Swanepoel. "Het meest dol ben ik op de peervormige robijn."

"Ik heb nog nooit zoiets duurs gedragen", vervolgt de Zuid-Afrikaanse. "Als iemand me helpt met het aandoen, moeten we allemaal handschoenen dragen. Het is nogal een beproeving: twee bodyguards bewaken de beha en we moeten er erg voorzichtig mee zijn."

Geschiedenis

Het dure lingeriestuk werd voor het eerst in 1996 gemaakt voor Claudia Schiffer, genaamd de Million Dollar Miracle Bra. Later droegen ook modellen als Tyra Banks, Gisele Bunchen Heidi Klum, Miranda Kerr en Adriana Lima een speciale bh. Vorig jaar werd het pronkstuk gedragen door Allessandra Ambrioso.

In december loopt Swanepoel over de catwalk met de Royal Fantasy Bh tijdens de jaarlijkse show van het lingeriemerk.

Bekijk beelden:

Tip de redactie