Lacoste kleedt Frans team voor Olympische Winterspelen

Het Franse modelabel Lacoste gaat het Franse team kleden voor de aankomende Olympische en Paralympische Winterspelen in het Russische Sotsji.

Lacoste toonde maandag tijdens een persconferentie in Parijs acht ontwerpen voor het Olympische team. Het is voor het eerst dat het modemerk het Franse team kleedt. Tot nu toe werd het team gekleed door concurrent Adidas.

Het merk zal in ieder geval tot 2016 de kleding voor het Franse team verzorgen. Ook tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zal het team kleding van Lacoste dragen. 

"Lacoste kleedde de Franse skiploeg in 1968, maar nu zijn we voor het eerst de officiële partner van de Franse delegatie", zegt José Luis (foto) van Lacoste tegen WWD.com. "De Olympische collectie is ontworpen in Parijs en wordt grotendeels gemaakt in onze fabriek in Troyes."

Het merk ontwierp acht outfits voor de sporters. Er zijn twee ceremoniële outfits, twee officiële en vier outfits voor in het Olympische dorp. De meeste ontwerpen zijn vanaf dit najaar te koop in de Franse winkels van het merk.

Lees meer over:
Tip de redactie