De Nederlandse vrouw is niet onzeker over haar uiterlijk en geeft zichzelf een 7 als rapportcijfer.

Dit blijkt uit onderzoek van een huidverzorgingsbedrijf onder ruim vierhonderd Nederlandse vrouwen.

Meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen geeft haar uiterlijk een zeven. Daarbij schat het gros van de Nederlanders in, dat de buitenwereld hen ook met een zeven beoordeelt en dat hun partner hen een acht geeft.

Eén op de vijf vrouwen kwalificeert zichzelf zelfs met een acht. Vijf van de ondervraagde vrouwen beoordeelden zichzelf met een negen. Minder dan één procent vindt dat zij er uitmuntend uitziet en geeft zichzelf het rapportcijfer tien. Ruim 90 procent van de Nederlandse vrouwen geeft zichzelf een voldoende.

Onvoldoende

Van de vrouwen die in een relatie zitten, schat ruim een derde in dat hun partner erg tevreden is met haar uiterlijk. 1,2 procent van de respondenten vermoedt dat haar partner haar een onvoldoende geeft met het cijfer vijf.

Nederlandse vrouwen zouden nog tevredener zijn met hun uiterlijk op het moment dat ze slanker zijn en een strakke buik hebben. Ruim de helft van de vrouwen vindt haar gewicht een verbeterpunt. Eén op de drie vrouwen vindt de kwaliteit van haar huid juist onder de maat.

Chirurgie

Een grote voorkeur voor plastische chirurgie hebben de respondenten niet. Het liefst komen zij fysiek in beweging om hun uiterlijk te verbeteren.

Vrouwen vinden andere vrouwen het meest aantrekkelijk wanneer zij een verzorgd uiterlijk, een stralende glimlach of een mooie oogopslag hebben. Ook het bezitten van humor, lekker ruiken een mooi gebit worden als erg verleidelijk gezien.