Een op de vijf Nederlandse mannen in de leeftijd van 18 tot 25 staat open voor een intiem moment met een vrouw die minimaal 5 jaar ouder is.

Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim duizend Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. 62 procent van de mannelijke respondenten droomt wel eens over een seksuele ervaring met een oudere vrouw.

Vier van de vijf mannen heeft wel eens gezoend met een oudere vrouw en 63 procent heeft wel eens het bed gedeeld met een vrouw die minstens vijf jaar ouder is.

Een op de vijf mannen zou best wel eens willen zoenen of seks hebben met de moeder van een vriend. En 4 procent heeft wel eens seks gehad met een docente.

Gezoend

90 procent van de ondervraagde vrouwen heeft met een jongere man gezoend. Slechts 6 procent van de vrouwen die nog geen ervaring heeft met een jongere man, zou dit wel willen.

Mannen die een intiem moment beleefden met een oudere vrouw zijn gemiddeld vijf tot tien jaar jonger. Ze voelen zich aangetrokken tot oudere vrouwen, omdat zij meer ervaring hebben en zelfvertrouwen uitstralen.

Vrouwen zouden jongere mannen volgens het onderzoek speelser, ondeugender en ongeremder vinden dan mannen van hun eigen leeftijd.