Nederlandse vrouwen trekken zich weinig aan van hun partner als het op kledingadvies aankomt.

Dit blijkt uit onderzoek van een modewebsite, waarvoor 345 Nederlanders ondervraagd werden.

98 procent van de ondervraagde vrouwen zegt niet van outfit te veranderen op het moment dat hun partner of man deze niet mooi vindt.

De meeste vrouwen zeggen het oordeel van hun vriend niet serieus te nemen, omdat ze meer vertrouwen op hun eigen gevoel voor stijl.

Eén op de tien vrouwen zegt haar outfit wel serieus te heroverwegen op het moment dat de partner deze niet mooi vindt. Slechts 2 procent van de vrouwen trekt de niet goedgekeurde kleding daadwerkelijk uit.

Vertrouwen

De ondervraagde vrouwen hebben wel vertrouwen in de smaak van hun man. Op de vraag of zij hun partner met een gerust hart en 500 euro de stad in kunnen laten gaan, antwoordt  84 procent dat haar vriend met mooie kleding terugkomt. 36 procent denkt dat hun vriend zelfs kleding koopt die perfect past bij haar stijl.

Nederlandse mannen zien hun vriendin het liefst in een jurkje. Bijna de helft van de ondervraagde mannen noemt dit kledingstuk als favoriet. De strakke spijkerbroek staat op de tweede plaats met 22 procent.

Minder gecharmeerd zijn de mannen van joggingbroeken, Uggs en grote vesten. Deze kleding komt als meest a-sexy uit de bus. Dit terwijl acht op de tien vrouwen het fijn vinden om regelmatig in hun vrijetijdskleding te lopen.