Handtassenontwerper Jerome Dreyfuss heeft een aanbod om tassen te maken voor Hennis en Mauritz (H&M) afgeslagen, omdat zijn vrouw Isabel Marant al samenwerkt met de Zweedse keten.

H&M stelde voor om de ontwerper handtassen te laten maken die de collectie van zijn vrouw zouden aanvullen. Dreyfuss bedankte echter voor de eer.

"Isabel en ik werken gewoon echt niet samen. Het is belangrijk dat we ons werk en ons privéleven gescheiden houden", zegt de ontwerper maandag tegen de Britse editie van Vogue. "Eigenlijk praten we nooit over mode thuis. Ik heb het met haar veel liever over mijn passie voor architectuur."

De Franse Dreyfuss is begonnen met het ontwerpen van tassen, omdat deze vaak dicht tegen het lichaam van de vrouw zijn aangedrukt. 

"Toen ik een vriendin van me haar tas zo dichtbij haar schouder en borst zag dragen, dacht ik meteen: dit de plek is waar een man graag wil zijn. Daarom heb ik al mijn tassen ook een mannelijke naam gegeven. Het is meer voor de grap", zegt de ontwerper.

Concurrentie

De ontwerper denkt niet dat de merken van zijn vrouw en hem met elkaar concurreren. “Sommige mensen die ons kennen laten zich kleden door Isabel en dragen een tas van mij.”

De collectie van Marant, bestaande uit kleding en accessoires voor dames en heren, is vanaf 14 november 2013 in 250 winkels wereldwijd en online verkrijgbaar.