Meer dan de helft van de Nederlandse vrijgezellen heeft ooit een afspraakje gemaakt via internet. Hiermee is het internet de populairste plek om op zoek te gaan naar een relatie.

Dit blijkt uit een enquête die een marktonderzoeksbureau heeft gehouden voor een datingsite onder ruim 10.000 Europese vrijgezellen.

Onder de Nederlanders heeft 48 procent wel eens iemand ontmoet tijdens het uitgaan. Ontmoetingen die via vrienden plaats vinden staan op de derde plek met 43 procent.

"Het taboe dat voorheen op online dating rustte is volledig verdwenen, iedereen kent immers wel een succesverhaal in zijn omgeving", stelt een medewerker van de datingsite.

Ontmoetingsplek

Acht op de tien Nederlandse vrijgezellen noemen een datingsite de beste manier om een afspraakje te krijgen. 26 procent vindt sociale netwerken als Facebook en Twitter de beste ontmoetingsplek. Plekken als andermans bruiloft (4 procent) of tijdens een activiteit in de sportschool (9 procent) scoren slechter.

De vrijgezellen hebben weinig vertrouwen in de eigen familie als het op het regelen van afspraakjes aankomt. Slechts 11 procent is ooit met de hulp van een familielid op zoek gegaan naar een potentiële partner.

Eén op de drie Nederlanders zegt op de werkvloer te hebben gezocht. Onder de Zweedse vrijgezellen heeft ruim 41 procent van de ondervraagden wel eens een leuke avond gehad met een collega. Hiermee scoort het land het hoogst van heel Europa.