Relaties die beginnen op de werkvloer resulteren het vaakst in een huwelijk.

Dit blijkt uit onderzoek waarvoor tweeduizend volwassenen ondervraagd werden. 14 procent van de ondervraagden die op hun werk verliefd werden op een collega, zijn inmiddels getrouwd. 

Daarnaast blijken koppels die elkaar leren kennen via vrienden ook langetermijnrelaties tegemoet te gaan. Een op de tien getrouwde volwassenen heeft zijn partner leren kennen via vrienden.

Daarentegen lopen relaties van stellen die elkaar in de kroeg of op vakantie hebben ontmoet, het snelst stuk, zo meldt Daily Mail.

Oorzaken

Volgens het onderzoek zorgen stress en spanning op de werkvloer er eerder voor dat werknemers genegenheid zoeken bij collega’s. Ook het aantal uren dat collega’s met elkaar doorbrengen en het hebben van dezelfde interesses worden als oorzaken genoemd.

Meer dan de helft van de ondervraagden is ervan overtuigd dat de plaats of de situatie waarin koppels elkaar ontmoeten, invloed kan hebben op het verloop van de relatie.

Een vijfde van de respondenten geeft toe wel eens te liegen over de plek waar ze hun partner hebben ontmoet omdat deze beschamend is. 37 procent zegt het verhaal van de ontmoeting daarnaast interessanter te maken dan in werkelijkheid het geval was.