Jacqueline Steenbeek heeft tijdens de Miss World verkiezing een van de onderdelen van de wedstrijd gewonnen. 

De Brabantse versloeg de 130 andere missen tijdens de sporttrack. Coach Kim Kötter is apetrots, zo laat ze via Twitter weten.

"Onze Miss Nederland @MissWorldNL heeft bij @MissWorldLtd de sporttrack gewonnen!!! Dat betekent heeel veel punten op het overall scoreboard! Hopelijk pakt ze nog meer punten zodat ze in de top 20 komt!", schrijft Kim. De voormalig Miss Nederland is op Bali om Jacqueline te begeleiden.

Kim meldt ook dat de missen geëvacueerd zijn naar het hotel waar de Amerikaanse president Barack Obama ook verblijft. "Met nog meer beveiliging", twittert ze. Eerder waren er protesten van moslimorganisaties die zich tegen de verkiezing keren. De schoonheidswedstrijd zou vrouwen degraderen tot objecten. Vanwege de onrust werd de wedstrijd eerder al verplaatst van Java naar Bali.

Jacqueline Steenbeek uit Noord-Brabant vertegenwoordigt Nederland tijdens de verkiezing. De finale van Miss World vindt zaterdag plaats. In de jury zit onder andere Azra Akin uit Almelo. De Turkse werd Miss World in 2002.