Stellen zijn het gelukkigst in het derde jaar van hun huwelijk.

Dit blijkt uit een onderzoek waarvoor tweeduizend getrouwde volwassenen werden ondervraagd over hun huwelijk. 

Uit de peiling blijkt dat het eerste huwelijksjaar vooral draait om verliefdheid en opwinding, gevolgd door een jaar waarin de volwassenen elkaar beter leren kennen.

Vooral in het derde jaar komt het punt waarop koppels zich het comfortabelst voelen en elkaars imperfecties kunnen accepteren, zo meldt The Telegraph.

Daarnaast denken stellen in het derde jaar van huwelijk het meest aan het starten van een gezin, om zo de relatie verder te versterken en zijn zij het meest tevreden over de verdeling van de rekeningen.

Huwelijksproblemen

Daarentegen blijkt dat het vijfde jaar van het huwelijk voor de meeste koppels een heikel punt is. Vermoeidheid, werkdruk, financiële problemen en de komst van kinderen zorgen ervoor dat in dit jaar de meeste huwelijken sneuvelen.

Koppels die langer dan zeven jaar getrouwd zijn, bereiken volgens de onderzoekers een belangrijk punt. De meeste stellen hebben dan de belangrijkste obstakels in hun huwelijk overwonnen.

Spijt

Eén op de tien ondervraagden geeft toe eerst niet te beseffen hoe moeilijk het huwelijk zou zijn. Anderen bekennen na hun trouwdag zelfs in een emotionele dip te zitten, omdat ze dan weer met beide benen op de grond staan na het euforische moment.

Een derde van de respondenten klaagt over een gebrek aan seks. 20 procent geeft aan soms spijt te hebben van de beslissing om te trouwen. Een ongelijke behoefte aan seks, verschillende hobby's en het verkeren in verschillende sociale kringen vormen de grootste struikelblokken in een huwelijk.