Arnhem haalt een streep door de Mode Biënnale. De afgelopen editie van het mode-evenement heeft weer verlies geleden en het aantal bezoekers viel flink tegen. 

De afgelopen editie van het mode-evenement heeft weer verlies geleden en het aantal bezoekers viel flink tegen. De stad beraadt zich op een ander evenement om de positie van Arnhem als belangrijke broedplaats van ontwerpers te onderstrepen, zo maakte de gemeente woensdag bekend.

De Mode Biënnale staat in internationale modekringen bekend als een belangrijk evenement, maar het grote publiek laat het nu al jaren achtereen afweten.

Ook de keuze van trendwatcher Lidewij Edelkoort voor fetisjisme als thema voor dit jaar heeft niet voldoende gewerkt. De Mode Biënnale is blijven zitten met een tekort van 160.000 euro, laat de gemeente weten.

'Erfenis'

Volgens verantwoordelijk wethouder Michiel van Wessem is het grootste deel van het tekort ''de erfenis'' van de flop die de biënnale van 2011 was. De gemeente is bereid het tekort aan te vullen, omdat anders lokale en regionale toeleveranciers de dupe worden.

Gemeente en provincie Gelderland gaan de gang van zaken van de laatste editie ''grondig evalueren.'' De Mode Biënnale komt zelf ook nog met een evaluatie.

Zo is onder andere niet duidelijk hoeveel betalende bezoekers er nu zijn geweest. De cijfers lopen uiteen van 14.000 tot ruim 28.000, terwijl op ongeveer 35.000 verkochte entreekaartjes was gerekend.