Minju Kim, de winnares van de H&M Design Award 2013, heeft enkele stukken uit haar collectie ontwikkeld die in oktober verkrijgbaar zullen zijn in winkels van de keten.

De Minju for H&M-collectie bestaat uit negen kledingstukken voor vrouwen en twee accessoires. De collectie is vanaf 17 oktober online verkrijgbaar en daarnaast te koop bij een aantal winkel van de keten, onder meer in Nederland. 

"Het was een fantastische ervaring om deze collectie te creëren", zegt de 27-jarige Kim. "Mijn ontwerpen draaien om de transformatie van cartoonkarakters in outfits en ik vind het zo spannend dat mensen wereldwijd deze karakters ook echt zullen gaan dragen."

"Minju Kim is geweldig, een stralende ster", zegt ontwerper Walter Van Beirendonk, die jurylid van de wedstrijd was. "Ze is een vrouw met een enorme verbeeldingskracht en groot talent. Ze heeft een unieke persoonlijke visie en een eigen benadering van mode."

Manga

Kim rondde in het voorjaar van 2013 haar opleiding af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze heeft de wedstrijd gewonnen met haar afstudeercollectie Dear My Friend, geïnspireerd door de Japanse mangacartoonist Junji Ito.