Actrices Katja Schuurman en Tara Elders en juwelenontwerper Bibi van der Velden hebben dinsdag een sieradenlijn voor ouder en kind gelanceerd. De lijn kreeg de naam Sam & Haas mee.

Schuurman, Elders en Van der Velden lieten zich bij het ontwerpen van de sieraden inspireren door hun eigen dochters. Een aantal alledaagse voorwerpen vormden de basis van de ontwerpen. De sieraden zijn gemaakt van fair trade goud en zilver.

"Naast Return to Sender is dit weer een heel nieuw avontuur", zegt Schuurman. "Ik ben ontzettend trots op deze lijn. Niet alleen omdat het prachtige, lieve, bijzondere ontwerpen zijn, maar ook omdat het echt belangrijk is dat goud en zilver op een verantwoorde manier gewonnen wordt."

"Bellenblazen op de tramhalte, dobbelen in de wachtkamer en met je harmonica achterop de fiets; dat is wat ik voor me zie als ik denk aan onze eerste collectie sieraden met gebruiksvoorwerpen", zegt Elders.

Goed Goud

Van de Velden voegt daar aan toe: "Ik ben meerdere malen als ambassadrice van het 'Goed Goud' programma van Solidaridad de Amazone in geweest. Hier heb ik aan den lijve ondervonden wat de negatieve gevolgen van de illegale goud- en zilver-mijnbouw zijn voor mens en natuur."

"Als jonge moeder ben je altijd bezig met wat het beste is voor de volgende generatie. Samen met Katja en Tara willen we hier met het ontwerpen van deze duurzame sieradenlijn voor kinderen een positieve bijdrage aan leveren."