Na Nikki Plessen is nu ook Danie Bles beschuldigd van plagiaat. De website Glamorama vergelijkt foto's van ontwerpen van Bles met creaties van andere ontwerpers en stelt dat ze gekopieerd zijn. 

Volgens Bles is de beschuldiging van Glamorama complete onzin. "Ze zijn niet langs geweest op kantoor, ze hebben mijn collectie helemaal niet gezien. Ze gaan af op een paar fotootjes", zo zegt de ontwerpster en styliste tegen NU.nl.

Een van de voorbeelden die de website aanhaalt is een cowboyoverhemd van Isabel Marant dat Bles één op één gekopieerd zou hebben.

"Dat is niet zo", zegt Bles. "Marant heeft een overhemd met bloemenborduursels gemaakt, ik een jurk van groene suède die is bezet met studs. Het is een heel ander kledingsstuk."

Panterprint

Bles ontkent ook dat ze een blouse met panterprint van Moschino nagemaakt zou hebben. "Wanneer zou ik dat gedaan moeten hebben? Die blouse van Moschino hangt nu in de winkel, ik liet mijn blouse al in januari zien." 

"Mijn exemplaar heeft een andere print, een andere kraag en een andere sjaal. Ze lijken niet eens op elkaar, afgezien van het feit dat ze allebei een panterprint hebben. Ik gebruik al achttien jaar panterprints in mijn styling. Maar inderdaad, ik heb de panterprint niet uitgevonden, die bestaat al langer."

Ook de door Glamorama getoonde laars is volgens haar helemaal anders. "Mijn laars heeft een andere, hogere hak, een andere zool en een andere kleur glitter", aldus Bles.

Vervelend

"Het is vervelend", zo zegt Bles over de beschuldigingen. "Je werkt toch hard aan een collectie. Het komt op mij over als een beetje pesten. Maar we leven in een klein landje, misschien hoort het er bij. Ik reis veel, ik winkel veel, ik laat me inspireren. Maar ik ga niet kopiëren. Kom maar langs op mijn kantoor, bekijk alles en oordeel dan."