Het afgelopen jaar is het aantal penisvergrotingen in Italië toegenomen met 25 procent.

Dit blijkt uit nieuwe data van het centrum voor seksuele ingrepen in Milaan. ‘’De operatie wordt steeds vaker uitgevoerd, in het afgelopen jaar alleen deden we er al driehonderd’’, zegt dokter Allesandro Littara, directeur van de kliniek.

"Normaal gesproken is het om de penis dikker te maken, maar er komen steeds meer mannen bij die ook een langer geslachtsdeel willen’", zegt hij tegen The Independent.

De operatie is vooral populair bij mannen tussen de dertig en vijftig. Dit komt volgens Littara niet doordat jonge mannen een dergelijke ingreep niet zouden willen. "Meestal kunnen ze het nog niet betalen, de kosten voor de operatie liggen tussen de 2900 en 7000 euro."

Concurrentie

De meeste mannen die een penisvergroting wilden, waren getrouwd of in een relatie. Volgens hen was de operatie niet voor het imponeren van de partner, maar eerder om te concurreren met andere mannen.

"We zien zoveel seksuele beelden tegenwoordig om ons heen. Seks krijgt veel meer aandacht en mensen voelen zich hierdoor genoodzaakt om te concurreren", aldus Littara.

Volgens de directeur vroegen sommige mannen om een operatie terwijl dit volgens hem totaal niet nodig was, of hadden ze onrealistische verwachtingen van de ingreep. "Soms moet de chirurg gewoon echt nee zeggen."

Machocultuur

Volgens Nicholas Farrell, die de biografie van Mussolini schreef, is de obsessie voor seksueel potent zijn onderdeel van de Italiaanse machocultuur.

Ooit zei Mussolini tegen zijn jaloerse minnares dat het idee van slapen met slechts één vrouw ondenkbaar was. Daarom had hij periodes waarin hij veertien verschillende vrouwen had. "Ik nam er elke avond drie of vier", verkondigde de dictator destijds. 

Penislengte

Met een gemiddelde lengte van 15,74 centimeter, staan Italianen helemaal niet laag op de wereldwijde ranglijst qua penislengte. De gemiddeld grootste penis ter wereld (17,93 centimeter) is te vinden in Congo.

De gemiddelde penis van de Nederlandse mannen is 15,87 centimeter. In Zuid-Korea hebben mannen gemiddeld de kleinste penis met 9.66 centimeter.