Miss Zuid-Holland, Wendy-Kristy Hoogerbrugge, is geselecteerd voor de verkiezing van Miss Earth. Daarvoor zal ze in december vertrekken naar de Filipijnen.

Miss Earth is een internationale missverkiezing met als slogan Beauties For A Cause. De verkiezingen worden sinds 2001 in november gehouden.

De gedachte is dat een miss altijd veel aandacht oplevert en dat die aandacht kan worden ingezet voor een goed doel. De Miss Earth dient zich in te zetten voor het milieu en de bescherming van de aarde.

Wendy-Kristy Hoogerbrugge laat nu zelf weten dat ze uitgekozen is voor de verkiezing. Vorig jaar deed ze als kandidate voor de provincie Zuid-Holland mee aan de Miss Nederland verkiezing. Deze vinden elk jaar in het najaar plaats.

Miss Nederland

De gelukkige winnares wordt uitgeroepen tot de mooiste jonge vrouw van Nederland. De Miss-titel mag zij één jaar dragen, waarna ze deze moet overdragen aan de nieuwe winnares.

Sinds 2009 wordt de Miss Nederland-verkiezing georganiseerd door Kim Kötter. In 2011 probeerde zij voor het eerst om de drie grote internationale Miss-verkiezingen (Miss Universe, Miss World en Miss Earth) onder één vlag van Miss Nederland te brengen.

Toen werd er voor die drie verkiezingen ook drie keer een Miss Nederland verkozen. In 2012 raakt de organisatie de Miss Earth-licentie echter al weer kwijt.