Hennes en Mauritz (H&M) is van plan om in de herfst van 2014 het grootste filiaal van de modeketen ter wereld te bouwen in New York.

Het monumentale pand zal op Herald Square vlak naast het vlaggenschip van Macy's komen, volgens het Guinness Book of Records het grootste warenhuis ter wereld met een oppervlakte van 198.500 vierkante meter.

De grootste winkel van H&M krijgt een oppervlakte van 'slechts' 63.000 vierkante meter.

De winkel zal uitgebreider zijn dan andere filialen, met vrouwen- mannen-, kinderen- sport-, grotere maten-, (woon)accessoires- en cosmetica-afdelingen, verspreidt over vier verschillende verdiepingen, zo meldt Women’s Wear Daily.

Dit is ongebruikelijk voor de Zweedse modeketen, die vaak de collecties verspreidt over filialen die dicht bij elkaar liggen.

Uitbreiding

De huur van het gigantische pand is naar verluidt 1.200 dollar per vierkante meter op het straatniveau, 250 dollar per vierkante meter op de tweede verdieping en 200 dollar op de derde etage.

H&M is bezig met een grote uitbreiding in de Verenigde Staten. In maart kondigde de keten aan tien winkels te openen in steden als Chicago, Washtington, New Orleans en Honolulu. Wereldwijd heeft H&M meer dan 2800 filialen in 40 verschillende landen.