Ontwerper Oscar de la Renta nodigt slechts 350 mensen uit voor zijn modeshow in New York op 10 september. De la Renta toont dan zijn voorjaar/zomercollectie voor 2014.

Vorig jaar organiseerde de ontwerper nog twee identieke shows, waarvoor in totaal 632 mensen werden uitgenodigd. In het verleden was er nog meer publiek aanwezig bij zijn presentaties.

Omdat modeshows tegenwoordig al vrijwel direct op internet zijn te zien, heeft De la Renta echter besloten om nu minder mensen uit te nodigen.

"Megashows schieten hun doel voorbij", zegt de ontwerper tegen WWD.com. "Mensen moeten de kleren goed kunnen zien en dat kan niet als er 30 duizend mensen in de zaal zitten, waarvan er 10 duizend bezig zijn om foto’s van het publiek te maken. Wat we nu gaan doen is veel beschaafder."

Laat

Voor de organisatie van New York Fashion Week is deze nieuwe opzet ook erg prettig. Omdat vorig seizoen de dubbele show uitliep, waren veel modellen te laat voor de show van ontwerper Narciso Rodriquez. "Ik vind het vervelend als andere mensen last van me hebben", zegt De la Renta.