Het bekende schoenenmerk Birkenstock heeft samen met de Japanse modeontwerper Yohji Yamamoto een sandaal ontworpen. 

De speciale sandalen zijn onderdeel van de voorjaar/zomercollectie 2014 van de ontwerper. Ze zijn uitgevoerd in zwart en wit en zijn geïnspireerd op de stijl van Japanse geisha’s. De sandalen zullen te koop zijn in de winkels van Birkenstock.

De samenwerking tussen het merk en de ontwerper kwam tot stand nadat Yamamoto een delegatie van Birkenstock had uitgenodigd om zij show bij te wonen, zo vertelt de nieuwe hoofdontwerper van het merk, Rudy J. Jopp, in de Duitse editie van Vogue. Na afloop van de show gingen de ontwerper en het schoenenmerk om de tafel zitten.

Jopp, die sinds vier maanden voor het merk werkt, is blij met de samenwerking. "Yamamoto is trouw aan zijn eigen stijl en dat past heel goed bij ons merk”, aldus Jopp. “Daarnaast is hij één van mijn favoriete ontwerpers." 

Goud

Birkenstock werkt ook samen met de Duitse sieradenontwerper Patrick Muff aan een gelimiteerde collectie sandalen die worden gemaakt van leer dat zo is bewerkt dat het er uitziet als krokodillenleer.

De mannenmodellen hebben zilveren details, de vrouwenmodellen zijn afgewerkt met goud. Van elk model zullen slechts tien paar te koop zijn. Deze collectie wordt in september gepresenteerd tijdens de schoenenbeurs in Düsseldorf.