Nederlandse moeders hebben het zo druk dat ze geen tijd meer hebben voor spontane seks. In één op de drie relaties wordt de seks gepland, zo blijkt uit een enquête van tijdschrift Kek Mama.

De relaties van moeders met jonge kinderen verlopen niet altijd even soepel, zo blijkt uit de enquête die het tijdschrift hield onder 1.500 moeders tussen de 20 en 45 jaar.

Zo blijken jonge ouders gemiddeld zo'n 4 keer per maand ruzie te hebben. 3 procent heeft zelfs elke dag ruzie.

90 procent van de ondervraagde moeders ergert zich aan haar huidige partner. De genoemde redenen zijn dat hij slordig, lui, passief, initiatiefloos, opvliegerig, koppig, onverschillig, laks, egoïstisch, gemakzuchtig, eigenwijs, bot en kortaf zou zijn. 

Verliefd

Een kleine 20 procent van de moeders is dan ook wel eens verliefd geworden op iemand anders. Slechts een derde heeft dit verteld aan haar partner.

Eén op de drie vrouwen controleert de telefoon van haar man op sms-berichten, voice mails en verdachte telefoonnummers. 

"Nederlandse moeders hebben een druk bestaan. Ze leveren het leeuwendeel in de huishouding en in de zorg voor de kinderen", zegt psycholoog Paul van der Meer. "Daarbuiten eisen het betaalde werk en het sociale leven ook nog eens hun onverdeelde aandacht. Moeders ontkomen er gewoon niet aan om regelmatig met hun partner de agenda te trekken voor tijd voor elkaar en dus ook voor de seks."