Het eerste waar een man naar kijkt als hij een vrouw voorbij ziet komen, zijn haar ogen. Daarna wordt door mannen meestal gekeken naar haar lach en op de derde plek staan de borsten van een vrouw.

Dit blijkt uit onderzoek van een webwinkel onder duizend mannen. Daarbij werden de bewegingen van de ogen van de mannen werden vastgelegd, terwijl ze een vrouw voor het eerst ontmoetten of zagen langslopen op straat.

Kijkend naar de bewegingen bleek 70 procent van de mannen als eerste naar de ogen van een vrouw te kijken, meldt Daily Mail.

De resultaten tonen aan dat mannen na de borsten het eerst kijken naar postuur, benen, kledingstijl en billen. Ook de lengte en de huid van een vrouw staan in de top 10.

Vrouwen

Hetzelfde onderzoek werd gedaan door duizend vrouwen. Ook zij bleken als eerste naar de ogen van een man te kijken, gevolgd door zijn lach en lengte.

Vervolgens worden haar, kledingstijl, gewicht, huid en gezichtsvorm genoemd. Als laatste wordt naar de billen en de neus van een man gekeken.

Logisch

''De ogen van iemand kunnen soms al veel zeggen, dus we zijn niet verbaasd dat de meeste mensen als eerste naar de ogen van de andere sekse kijken'', stelt een woordvoerder van Murine.

''Dit onderzoek toont aan dat mannen en vrouwen eigenlijk redelijk hetzelfde naar elkaar kijken, meer dan de meeste mensen denken'', stelt de woordvoerder. ''Vaak wordt gezegd dat mannen als eerste naar de borsten van vrouwen kijken, maar dat is helemaal niet waar.''

Wandeling

17 procent van de vrouwen gaf eerlijk toe wel eens voorbij haar eindbestemming te hebben gelopen, omdat ze een mooie man voorbij zag komen. Een vijfde van de mannen is zelfs wel eens tegen een ander aangebotst, door iets te lang te kijken naar een mooie vrouw.

De ogen van de Britse zangeres Cheryl Cole werden door de duizend mannen het mooist bevonden. De meerderheid van de vrouwen koos voor de ogen van acteur George Clooney.