Het modebedrijf van Marlies Dekker is failliet verklaard. Een eventuele geldschieter en onderhandelingen met de Rabobank over financiering mochten het concern niet baten.

Het bankroet van MD Group BV werd woensdagmiddag door de rechtbank in Rotterdam uitgesproken. Een woordvoerder vertelt tegenover NU.nl dat er ook al een doorstart wordt gemaakt.

Samen met investeringsfonds Karmijn Kapitaal is een overeenkomst aangegaan om met de gezonde onderdelen door te gaan. In dit nieuwe bedrijf worden 35 van de 100 werknemers meegenomen en Marlies Dekkers zelf neemt zitting in de directie.

Forse verliezen

Naar verluidt leed het bedrijf van Dekkers al enkele jaren forse verliezen. Met de Rabobank werd onderhandeld over herfinanciering van het bedrijf. Volgens geruchten zouden er ook onderhandelingen zijn geweest met een geldschieter om het bedrijf te redden.

Naar eigen zeggen werden de financiële problemen bij het lingeriebedrijf vooral veroorzaakt door het faillissement van twee belangrijke leveranciers en de extra kosten die samengingen met het contracteren van nieuwe producenten. Verder kwamen klanten van Dekkers, vooral kleinere lingeriewinkels, in financiële problemen door de economische malaise. 

Nieuwe onderneming

De nieuwe onderneming zal zich gaan richten op online verkopen. Zes fysieke winkels blijven over in onder andere Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

"We zitten nu toch sneller in deze situatie dan verwacht. Vooral voor de medewerkers die hun baan verliezen doet dit natuurlijk heel erg pijn. Zij hebben zich met hart en ziel voor mijn zaak ingezet en daarvoor ben ik ze heel erg dankbaar", zegt Dekkers in een reactie.

De modeontwerpster zegt verder dat de keuze voor internet is gemaakt omdat ze merkt dat daar de groei zit.

Kijk voor meer nieuws over ondernemen op NUzakelijk