De Disneyjurken in het Britse warenhuis Harrods, die ter gelegenheid van kerst gemaakt zijn door tien beroemde ontwerpers, zullen op 13 november geveild worden.

In het kader van de Disney prinsessenwinkel, die Harrods vorig jaar speciaal voor de feestdagen had geopend, sloegen tien topontwerpers de handen ineen om een eigen vertolking van hun favoriete princessenjurk te maken.

Zo ontwierp Oscar de la Renta Sneeuwwitjes jurk, maakte Roberto Cavalli een splitjurk voor Pocahonthas en mocht Ellie Saab zich verantwoordelijk houden voor de het kostuum van Doornroosje, meldt The Telegraph.

Valentino, Versace, Escada, Missoni, Marchesa, Jenny Pachham en Ralph Russo werden ook allen uitgenodigd om een interpretatie te geven aan de jurk van een Disney-personage, als onderdeel van Harrods samenwerking met de corporatie.

Uniek

Volgens Marc Briggs, directeur van het warenhuis, zijn de jurken creaties van enkele van de meest beroemde ontwerpers van deze eeuw. ''Ze veroorzaakten enorm veel opwinding toen ze voor het eerst werden tentoongesteld in onze etalages'', stelt Briggs. 

''We weten zeker dat mode-liefhebbers over de hele wereld blij zullen zijn met de mogelijkheid om iets te kopen dat zo volkomen uniek is'', vervolgt hij. 

De jurken zijn momenteel nog te zien in een expositie in Los Angeles. Er wordt verwacht dat de stukken een grote som zullen opbrengen voor het goede doel wanneer ze later dit jaar geveild zullen worden.