Drie kwart van de volwassenen is niet tevreden over zijn of haar gewicht en volgt in totaal 32 jaar van zijn of haar leven een vermageringsdieet. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek.

Voor het onderzoek, dat werd gehouden door een fabrikant van fruitsappen, werden 4000 Britten ondervraagd over hun eet- en dieetgewoontes. 

Drie kwart van de ondervraagden zei elk jaar aan te komen en daarom ook elk jaar een dieet te volgen. Gemiddeld volgden de ondervraagden jaarlijks ruim zes maanden een of ander dieet.

Vermageren

Slechts 25 procent is tevreden met het huidige lichaamsgewicht en vier procent  wil graag wat zwaarder worden.  Zo’n 70 procent wil afvallen, waarvan een kwart graag heel veel zou willen vermageren. Vrouwen blijken zich meer zorgen om hun gewicht te maken dan mannen. 

Verreweg de meeste ondervraagden hebben geen idee hoeveel calorieën ze dagelijks binnenkrijgen. Ze weten ook niet wat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën is.  Daarnaast geven ze toe dat ze veelal de wilskracht missen om zich aan een dieet te houden.

Beweging

"Diëten komen en gaan, er is altijd weer een nieuwe methode om snel af te vallen", zegt voedseldeskundige Juliette Grove tegen Female First. "Geen wonder dat mensen zo vaak op dieet zijn. Toch is gezond eten en voldoende beweging nog steeds de beste methode om gewicht te verliezen."