Na een succesvolle eerste editie in 2012 wordt de Vogue Fashion’s Night Out ook dit jaar groots gevierd in de Bijenkorf Amsterdam.

Het mode-evenement vindt plaats op donderdag 5 september en wordt om zes uur ’s avonds geopend door Karin Swerink, de hoofdredacteur van de Nederlandse Vogue. Er zullen, verspreid over alle verdiepingen van het warenhuis, meer dan 100 activiteiten worden georganiseerd. 

Modejournalist Georgette Koning en Martijn Nekoui van MOAM interviewen een aantal bekende Nederlanders uit de modewereld, waaronder ontwerpers Frans Molenaar, Olcay Gulsen en Claes Iversen (foto), blogger Sabrina Meijer en Martien Mellema van Vogue.

Expositie

Daarnaast is er een expositie van fotografe Anne Claire de Breij, waarin 15 mode-experts hun favoriete mode-item tonen. Deze expositie is tot 22 september te zien.

Ontwerpers als Bibi van der Velden, Frans Molenaar, Claes Iversen en Maria Kooistra organiseren elk hun eigen evenement. Bij Frans Molenaar kunnen liefhebbers zich laten fotograferen met zijn iconische cape uit de jaren 70. De ontwerper zal de foto signeren. 

Astroloog

Maria Kooistra presenteert voor de eerste keer haar volledige serie armbanden uit de Zodiac-serie, gebaseerd op de twaalf dieren uit de Chinese astrologie. Bezoekers kunnen tevens een astroloog raadplegen.

Daarnaast zijn er diverse modeshows, een pop-up winkel met tweedehands kleding van ontwerpers als  Stella McCartney, Dries van Noten, Prada, Alexander Wang en Helmut Lang en diverse acties van onder meer Burberry en Tommy Hilfiger.