Mensen die regelmatig pittig eten nemen in het leven meer risico dan mensen die dit niet doen.

Dit blijkt uit onlangs onderzoek van Institute of Food. Voor het onderzoek werden 200 niet-rokende deelnemers in de leeftijd tussen de 18 en 45 getest op hun verlangen naar sensatie, meldt NBC News.

De onderzoekers suggereren dat er een sterk verband is tussen de voorkeur voor kruidig voedsel en het nemen van risico's.

Risicovol

Tijdens het onderzoek werden vragen gesteld over risicovolle situaties als het luisteren naar luide muziek, het bekijken van spannende films, spreken in het openbaar, durven gokken en naar beneden kijken vanaf grote hoogte.

Nadat de vragen waren beantwoord kreeg ieder persoon een glas met water om mee te spoelen met daarin opgelost een werkzaam bestanddeel van chilipeper. Na het spoelen werd er aan de proefpersonen gevraagd hoe pittig ze dit vonden.

Mensen die in de test minder risico durfden te nemen, bleken een grotere afkeer te hebben van het mengsel, dan de waaghalzen.

Pittig

''Over het algemeen is iemand die weinig behoefte heeft aan sensatie eerder geneigd om een minder pittige maaltijd te bestellen'', stelt Nadia Byrnes, voedselwetenschapper aan de Penn State University.

Byrnes was niet verbaasd over de uitslag van het onderzoek. ''Al was ik wel verrast dat we zo'n sterke relatie vonden tussen de wens naar kruidig ​​voedsel en de  persoonlijkheid van een individu.''

Adrenaline

Voedselonderzoeker Alan Hirsch sluit zich aan bij de mening van Byrnes.''Risiconemers krijgen een kick van adrenaline en zullen er alles doen om dat gevoel op te wekken.''

''Pittig voedsel kan hetzelfde bereiken doordat het zorgt voor een klein beetje pijn. Hierdoor gaat je adrenalinelevel ook omhoog.''