Veel vrouwen vinden beautyproducten van beroemdheden, zoals One Direction, de Kardashians en Justin Bieber, te duur. Toch worden de geurtjes en make-upproducten goed verkocht.

One Direction kondigde onlangs aan dat ze samen met MUA Cosmetics een make-upcollectie op de markt gaan brengen. Tieneridool Justin Bieber lanceerde meerdere geuren en de zusjes Kardashian brachten onder meer een collectie zonneproducten uit.

Meer dan de helft van 2.003 vrouwen die door een Britse kortingswebsite werden ondervraagd vinden de beautyproducten van beroemdheden echter te duur.

Tevreden

Slechts 17 procent van de vrouwen is echt tevreden over het product. Toch koopt de meerderheid van de vrouwen regelmatig cosmetica uit de collecties van beroemdheden. 

Bijna 30 procent van de vrouwen vindt wel dat er te veel publiciteit voor de producten is en 34 procent zegt dat de kwaliteit van de producten in de regel tegenvalt.

Een kwart van de ondervraagden zegt dat sommige beroemdheden goede producten lanceren en anderen weer niet. Gemiddeld geven de vrouwen zo’n 60 euro uit aan cosmetica van beroemdheden, zo meldt Female First.