Kate Moss siert de cover van het septembernummer van het Britse tijdschrift Esquire. Het is voor het eerst in 17 jaar dat het topmodel poseert voor een mannenblad.

Moss heeft de afgelopen twee decennia alleen gewerkt voor vrouwentitels en weigerde iedere opdracht voor tijdschriften die zich op mannen richten.

Het model werd echter overgehaald te poseren voor de Made in Britain-editie van het tijdschrift door redacteur Alex Bilmes. Hij werd daarbij geholpen door fotograaf Craig McDean en styliste Katy England, die allebei bevriend zijn met Moss. 

Hedonisme

"Kate Moss is voor mijn generatie het symbool van seks, glamour en hedonisme", zo zegt Bilmes in de Telegraph.

"Ze is een unieke Britse vrouw en ze is veel te lang alleen in vrouwentijdschriften te zien geweest. Daarom ben ik blij dat ze op de cover staat van een nummer dat gewijd is aan het beste wat dit land te bieden heeft. Niemand was meer geschikt voor deze klus."

Kate Moss zal de komende tijd vaker te zien zijn in mannenbladen. Zo heeft ze ook geposeerd voor de jubileumeditie van Playboy, die in januari op de markt komt. Het bekende blootblad bestaat dan 60 jaar.