Europese vakantiegangers ergeren zich het meest aan Russische toeristen. Dat blijkt uit een onderzoek van vakantiewebsite Zoover onder ruim 12000 vakantiegangers uit 20 Europese landen.

Maar liefst 42 procent van de ondervraagde Europeanen geeft aan zich van alle Europese nationaliteiten het meest te storen aan Russische toeristen. Op de website wordt veel geklaagd over de Russische vakantiegangers. 

De Russen zouden luidruchtig, onbeschoft, ongemanierd en asociaal zijn. Als grootste ergernis staat voordringen bij het buffet op één. De meeste kans om Russen tegen te komen is in all-inclusive resorts in Turkije en Egypte, maar ook de Spaanse costa’s zijn een populaire vakantiebestemmingen van de Russen.

Mallorca

Na de Russen zijn Europese vakantiegangers het minst gecharmeerd van Duitse (17 procent) en Engelse (13 procent) toeristen. Engelsen worden vaak negatief genoemd in vakantiebeoordelingen over het Spaanse Mallorca en de Costa del Sol. Vervelende Duitsers zijn vooral te vinden aan in het Turkse Side en op Mallorca.

Nederlanders

Europeanen hebben over het algemeen weinig last van Nederlanders. Slechts 5 procent geeft aan zich wel eens te ergeren aan Hollanders op vakantie. Zo’n 13 procent van de Nederlanders ergert zich aan andere Nederlanders en dan vooral in Turkije en aan de Costa Brava. Ergernissen hebben vaak betrekking op luidruchtig en aanwezig gedrag.

Oostenrijkers (0 procent), Belgen (1 procent), Scandinaviërs en Grieken (beide 2 procent) blijken de minst irritante vakantiegangers te zijn.