Eén op de zes mannen vindt seks het belangrijkste onderdeel van een relatie en zou zijn partner verlaten als de seks niet goed is.

Een kwart van de mannen en 20 procent van de vrouwen vindt een orgasme zelfs belangrijker dan verliefd zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van een Britse online seksshop onder 3.800 mensen.

Een tiende van de ondervraagde vrouwen en 16 procent van de mannen zou een relatie beëindigen als de seks niet bevredigend zou zijn. 

Zo'n 60 procent van de ondervraagden zegt gelukkig te zijn in de huidige relatie. Over het seksuele aspect van de relatie is 43 procent van de mannen en 54 procent van de vrouwen tevreden. Dat meldt de Daily Mail.

Zelfvertrouwen

Een vijfde van de vrouwen en een kwart van de mannen zegt dat vermoeidheid een bevredigend seksleven in de weg staat. Vrouwen geven ook aan last te hebben van te weinig zelfvertrouwen en een gebrek aan libido.

Overmatig alcoholgebruik zet voor 15 procent van de mannen een rem op het plezier in bed, terwijl 12 procent van de mannen te veel piekert over zijn werk om van seks te kunnen genieten.

Eén op de vier ondervraagden meent iedere keer als hij of zij seks heeft te moeten klaarkomen. Daardoor heeft 27 procent van de mannen en 69 procent van de vrouwen wel eens een orgasme gefingeerd.