Regelmatig vrijen zorgt voor een jonger uiterlijk. Koppels die gemiddeld drie keer in de week vrijen kunnen er tot wel 7 jaar jonger uit zien.

Dit blijkt uit Brits onderzoek van neuropsycholoog David Weeks onder 3500 personen tussen de 18 en 102 jaar.

Wie een jonger uiterlijk had dan zijn of haar leeftijd, bleek over het algemeen zo'n 50 procent meer te vrijen dan leeftijdsgenoten, meldt Daily Mail.

Weeks kwam erachter dat slecht 25 procent van de genetische factoren zorgt voor een jeugdig uiterlijk. De andere 75 procent wordt veroorzaakt door gedrag, waaronder seks in een langetermijnrelatie.

Voordelen

Verbetering van de kwaliteit van iemands seksleven, kan ervoor zorgen dat die persoon ineens jaren jonger lijkt, stelt Weeks. ''Een actief seksleven leidt tot grotere tevredenheid, vermindering van stress en een betere slaap''.

Daarnaast zorgt regelmatig vrijen ervoor dat er in de hersenen meer endorfine wordt aangemaakt, een stofje dat ook wordt aangemaakt bij verliefdheid.

Door de lichaamsbeweging tijdens seks wordt de bloedcirculatie weer gestimuleerd, wat zorgt voor een sterk hart en een gezonde gloed van de huid.

Rimpelremmer

Tijdens een vrijpartij wordt ook de aanmaak van groeihormonen bevorderd. Die zorgen ervoor dat de huid elastisch blijft en zo dienst doen als natuurlijke rimpelremmer.

Volgens Weeks is seks geen voorrecht alleen voor jonge mensen. ''Mensen zouden fysiek en seksueel actief moeten zijn, hun hele leven lang.''