Dolce en Gabbana dreigen met stoppen

De Italiaanse modeontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana dreigen te stoppen met hun beroemde merk als een veroordeling wegens belastingfraude wordt bevestigd.

Dit meldt het duo tegen De Italiaanse krant Corriere della Sera.

De ontwerpers worden schuldig bevonden aan belastingfraude voor 200 miljoen euro. Door geld weg te sluizen naar kleine bedrijfjes in Luxemburg kon het duo belasting ontduiken.

De zaak is al enkele jaren bezig. Dolce en Gabbana kregen in 2011 een celstraf van 20 maanden opgelegd, maar deze werd later door de rechter ingetrokken. Momenteel hangt hun een boete van 500 miljoen euro boven het hoofd.

Hoger beroep

Het duo tekent naar verwachting beroep aan. ‘’Wat denk je dat we kunnen doen als we de zaak verliezen? We zullen sluiten. We kunnen geen weerstand bieden. Onmogelijk’’, zei Dolce woensdag tegen Italiaanse media.

Ook Gabbana denkt dat het merk zal moeten stoppen als ze de zaak gaan verliezen. ‘’Ik zou niets te zeggen hebben als we onze veroordeling zouden verdienen, maar dat is niet zo’’, zei hij.

Walgelijke misdaad

Afgelopen weekend sloten de modeontwerpers al hun winkels in Milaan na een uitspraak van een lokale politicus, die hen bekritiseerde voor hun ‘’bijzonder wagelijke’’misdaad van belastingontduiking.

Het merk Dolce & Gabbana werd in 1985 opgericht en telt meer dan 3000 werknemers en 250 verkooppunten in meer dan veertig landen. 

Tip de redactie