Zweedse fotografe maakt kunst van Chanel fastfood

De Zweedse fotografe Clara Hallencreutz heeft een bijzondere fotoserie gecreëerd door fastfood en snoep te combineren met het beroemde logo van Chanel.

De kleurrijke foto’s zijn te bewonderen in haar nieuwe 'Proef Chanel' tentoonstelling, een fotoreeks waarbij de kunstenares een brug wil slaan tussen voedsel en fashion.

Voor de stillevens fotografeerde Hallencreutz onder andere hamburgers, ijsjes, hotdogs en cupcakes met een knallende verfkleur en het dubbelde ‘C’ logo van Chanel.

Inspiratie

Hallencreutz beschrijft zichzelf als kunstenaar van hedendaagse fotografie met een mix tussen pop en surrealisme. De tegenstrijdigheid van het calorierijke fastfood in combinatie van het luxe merk Chanel was voor haar inspiratie voor het maken van de foto’s.

Ironisch genoeg staat Chanelgoeroe Karl Lagerfeld juist bekend om zijn strenge afkeer van fastfood. De 70-jarige modeontwerper wist door zijn strenge dieet in 2001 meer dan veertig kilo kwijt te raken.

De geur van Chanel

Het is niet de eerste keer dat de fotografe geïnspireerd is geraakt door Chanel. Eerder maakte Hallencreutz al de collectie 'De geur van Chanel', een fotoserie waarbij het logo van het modehuis gemaakt was van honderden bloemen, meldt Daily Mail.

Aanvankelijk was haar specialiteit commerciële fotografie, maar de Zweedse had steeds een grotere drang om alledaagse producten om te toveren naar kunst. ''Mijn kunst is amusant en zorgeloos door de dynamische kleuren die geïsoleerd zijn in een schone omgeving'', aldus Hallencreutz op haar website.

De 25-jarige fotografe besteedt niet alleen veel tijd achter de camera. Haar 30.000 volgers op Instagram worden regelmatig verblijd met kiekjes van de blondine zelf.

Exposities

Na het voltooien van een opleiding fotografie in Australië, kreeg Hallencreutz al snel exposities in Peking, Jinan en Stockholm. Momenteel worden haar foto’s in de Opera Gallery in het Londense Bond Street getoond. 

De gelimiteerde kunstwerken zijn in drie maten te koop en ingekapseld in plexiglas. De prijzen voor een uniek schilderij beginnen ongeveer bij 4000 pond. 

Tip de redactie