Even op bed liggen om uit te rusten en ongestoord een hele nacht slapen. Dat missen nieuwe moeders het meest, zo blijkt uit een Brits onderzoek onder 2000 moeders.

Even kunnen uitrusten en ongestoord een hele nacht kunnen slapen werden het meest genoemd in een onderzoek van Proctor & Gamble onder 2000 Britse vrouwen die net een baby hebben gekregen, zo meldt de Telegraph

Veel vrouwen missen ook de mogelijkheid om spontaan plannen te veranderen en een gesprek voeren zonder onderbroken te worden. 

Ook uit eten gaan, een avond stappen, een bezoek aan de bioscoop en een lange avond met vrienden worden veel genoemd, evenals een romantisch uitstapje en een middag winkelen met vriendinnen. Twee derde van de moeders geeft toe dat een nieuwe baby meer stress oplevert dan ze van tevoren hadden verwacht.

De nieuwe moeders stellen het zeer op prijs als een vriendin of familielid aanbied om even op de nieuwe baby te letten, zodat ze even iets voor zichzelf kunnen doen. 

Koken

Zo’n 15 procent waardeert het enorm als iemand voor ze kookt en 14 procent is blij als iemand aanbiedt om het huis schoon te maken. Ook hulp bij het zorgen voor de andere kinderen en helpen met het wegwerken van de was wordt zeer op prijs gesteld.

Twee derde van de nieuwe moeders geeft toe dat ze veel minder tijd aan hun uiterlijk besteden en 43 procent draagt zelfs helemaal geen make-up meer. Acht procent zegt daarewntegen meer aandacht aan haar uiterlijk te geven.

Parfum

Vrijwel alle vrouwen stoppen met het gebruiken van parfum omdat ze willen dat de nieuwe baby went aan hun natuurlijke lichaamsgeur.

Slechts 15 procent van de ondervraagde vrouwen heeft het idee dat ze haar leven onder controle heeft in de eerste weken na de bevalling. Gemiddeld duurt het zo’n tien weken voor de moeders gewend zijn aan de nieuwe situatie.