Gemiddeld brengen gezinnen een uur per dag samen door. Op werkdagen is dat zelfs maar 36 minuten. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek onder 2000 ouders.

In het weekend hebben de gezinsleden iets meer tijd voor elkaar. Zowel op zaterdag als op zondag brengt een gezin gemiddeld zo'n 2 uur en 20 minuten met elkaar door. Dat blijkt uit een onderzoek van een Brits reisbureau, zo meldt de Daily Mail.

Op werkdagen hebben de gezinnen maar 36 minuten per dag tijd voor elkaar. De rest van de dag wordt besteed aan school, werken, sport en andere verplichtingen. 's Avonds wordt er gelezen, in stilte naar de televisie gekeken of worden individueel computerspelletjes gespeeld.

Opa en oma

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat een gezin maar zes keer per jaar de grootouders bezoekt. Zo'n 65 procent van de ouders heeft zo weinig tijd om de grootouders bezoeken dat ze regelmatig met ze op vakantie gaan omdat opa en oma de kleinkinderen anders haast nooit zien.

Meer dan de helft van de ondervraagden zegt eigenlijk alleen tijdens de vakantie echt tijd voor het gezin te hebben. Ruim 65 procent vindt tijd met het gezin doorbrengen dan ook de voornaamste reden om op vakantie te gaan.

Een kleine 17 procent van de ouders zegt dat hun kinderen alleen tijdens de vakantie tijd met hen willen doorbrengen.