Meer dan 90 procent van de moeders vindt dat ze de zwaarste baan ter wereld heeft. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 500 moeders.

Het Amerikaanse blad Parents ondervroeg 500 moeders. Het gaat daarbij om vrouwen die naast het moederschap ook nog een betaalde baan hebben en vrouwen die fulltime voor het huishouden en de kinderen zorgen.

Van de ondervraagde vrouwen vind 92 procent dat het moederschap de zwaarste baan ter wereld is. Toch krijgt 28 procent van hen regelmatig te horen dat ze lui zijn, of krijgt ze kritiek omdat ze financieel niet genoeg zou bijdragen.   

Kritiek

Zo’n 66 procent van de ondervraagde vrouwen maakt zich vaak zorgen om geld. Bijna 30 procent zegt regelmatig kritiek te krijgen van andere moeders. Iets meer dan 60 procent zegt juist veel steun van andere moeders te krijgen.

Van de werkende moeders zegt 63 procent dat ze geen andere keuze hadden dan te gaan werken, omdat ze anders niet rond kunnen komen.

Stress

Meer dan 30 procent heeft last van stress omdat werk en moederschap lastig te combineren zijn. Eenzelfde percentage zegt zich vaak schuldig te voelen omdat ze weinig tijd heeft voor de kinderen.