Eén op de zes stellen slaapt in aparte bedden, zo blijkt uit een nieuw Brits onderzoek. De helft van hen slaapt zelfs in aparte kamers.

De stellen geven als reden dat ze niet goed kunnen slapen als ze met hun partner in een bed liggen. Dat blijkt uit een onderzoek dat een Britse matrassenfabrikant hield onder 2010 mensen. 

Zo’n 43 procent geeft aan geheel andere slaapgewoonten te hebben dan hun partner, zoals lang lezen of televisie kijken in bed of op een ander tijdstip naar bed gaan. Een derde zeg last te hebben van het gesnurk van de partner en 20 procent slaapt gewoonweg liever alleen. 

Negatief effect

Ruim 70 procent van de stellen die apart slapen, sliepen eerst wel samen. Inmiddels zij ze gewend aan het alleen slapen en willen dat ook blijven doen. Zo’n 28 procent zegt nooit met de partner in hetzelfde bed te hebben geslapen. 

Toch denkt twee derde van hen dat het apart slapen een negatief effect heeft op hun relatie, zo meldt Female First. Iets meer dan 40 procent zegt dat hun seksleven achteruit is gegaan sinds ze niet langer in hetzelfde bed slapen als hun partner.