Een vijfde van de getrouwde koppels voelt zich gevangen in zijn of haar huwelijk. De partners blijven voornamelijk om de financiële zekerheid bij elkaar.

Dit blijkt uit onderzoek van een advocatenkantoor onder 2000 getrouwde Britse mannen en vrouwen.

Doordat uit elkaar gaan vanwege de financiële druk onmogelijk lijkt, heeft 20 procent het idee geen kant op te kunnen.

Een tiende van de respondenten zit gevangen in een liefdeloos huwelijk. Verder zou 15 procent willen dat hij of zij met iemand anders was getrouwd.

Redenen

Vooral vrouwen maken zich zorgen om geldzaken als ze zouden scheiden van hun echtgenoot. Mannen zien van een echtscheiding af uit angst voor de negatieve effecten die het zou hebben op het gezin.

Zo'n 40 procent blijft namelijk voor de kinderen samen, meldt Female First. Mannen missen een bevredigend seksleven met hun partner en vrouwen willen meer plezier en minder geldzorgen in hun huwelijk.

Discussies

Discussies over geld en andere familieleden drijven het vaakst een wig tussen getrouwde koppels. Meer dan de helft van de deelnemers vindt dat de ander hem of haar niet waardeert. Een kwart geeft zelfs toe niet meer verliefd te zijn.

Slechts de helft van de Britten gelooft dat het huwelijk voor het leven is. Eén derde ziet het somber in: zij betwijfelen of hun huwelijk voor altijd zal standhouden.